Martha Stewart


Martha Stewarts hemsida är den perfekt inspirations källan. Särskilt när det gäller muffins och jag kan ju inte motstå muffins. USA-muffins, om vi ska kalla dem för det, är ju ofta lite extrema och annorlunda. Det gillar vi! Dock så är ju recepten på engelska med andra mått men det kommer komma ett inlägg om det senare. (Fast det är inte så svårt)

 

Namnet


"Mallans Mat och Bak"


Namnet får ni givetvis tolka hur ni vill, dock så kan man ju tolka bak lite hur man vill. Men det är inte min bak, utan givetvis bakning.  Fick lite dåliga vibbar,nu.. min hemkunskaps lärare under grundskolan burkade nämligen köra med "Det doftar gott om frökens bak".  Så man kan ju tolka det där bak lite hursomhelst.. det var det jag ville säga just nu.


Muffinsbak


Igår blev det inte helt otippat muffinsbak för min del. Kom på en helt ny teknik där jag vispar ingridienser med el-vispen med ena handen samtidigt som jag blandar de övriga ingridienserna med andra handen. Förstår inte varför jag inte gjort det tidigare, allt gick ju mycket snabbare! Sen krånglade vår ugn så resultatet blev inte som jag hade tänkt mig då de var kladdkaksmuffins med marshmellows som var receptet för dagen.

Nu tänker  ni "visst, klaga på ugnen" men det är sanningen, vår ugn klarar inte kladdkaksmuffins. Fick även improvisera lite eftersom jag inte hade någon kakao så mörk blockchoklad och o'boy blev ersättare. Trots saknad av ingredienser och en knäpp ugn så blev det galet gott. Återkommer med receptet!

"Muffins och kakor"

Gullig mamma jag har som kommer hem med en ny receptbok till mig. Om jag någonsin blir bra på att baka muffins ska jag ge ut en egen receptbok. Får väl börja att jobba på det imorgon för då ska det bakas muffins!


Fettisdagen

Idag är det semlor som gäller, semlor i alla möjliga former. Jag är sugen på en winersemla men det kommer bli en vanlig semla strax. Så semlor åt folket idag!


RSS 2.0