Frukost


I fredags passade jag på att steka ägg till frukost men fick improvisera lite. Ville ju ha bacon till men det hade vi inte hemma så jag stekte lite skinka, det funkade också. Och idag, dagen till ära blev det croissant och foccacia till frukost. Härliga frukost, frukost är underskattat.


Våffeldagen



25 Mars, Våffeldagen
Jag har ätit våfflor, har ni?

Oreos + Mc Flurry



 Gullig mamma jag har som kom hem men Mc Flurry Oreos till mig för någon dag sen. Älskar oreos och mjölk så oreos i glass var riktigt gott. Bättre än Ben & Jerry's Wich, det tar fortfarande emot att säga att en Ben & Jerry glass inte var god...

Ben & Jerry's Wich


Jag har ätit den , ni vet "den" glassen - Ben & Jerry's Wich. Någon variant av sandwich där man får en vaniljglass med choklad bitar mellan två kakor. Jag hade höga förväntingar på denna 25 kronors glass och jag blev besviken. Var det för att jag åt den en snöig dag i Mars eller för att choklad bitarna inte alls var goda och kakan smakade lite skumt? Nej, ska man äta Ben & Jerry's ska man äta paket glassen, inte någon halvdan kakvariant för 25 kronor.. det var den inte värd.



Det där leendet försvann efter första tuggan...

Marshmallowsmuffins

  • Kyckling enchiladas
  • Chips
  • Ben & Jerry's Halfbaked
  • Marshmallowsmuffins

Det där sammanfattar min kväll med Sofia och så lite film på det. Får nog lägga ut lite recept och bilder på muffinsen för dem var galet goda.


IKEA



Jag har varit på IKEA och jag är svag för blått och så stod den här i hyllan.  Och jag behöver väl en stekpanna?

Jag vill ha!

Det är mycket mysigare att baka om man har fina formar och ett fint förkläde. Jag har hittat ett dröm förkläde på http://www.casualliving.se/ , dock kostar det 495 :- . Så jag får nog sy ett själv, det är ju bra att jag håller mig sysselsatt. För jag har ju inget annat att göra, nej nej..

 

Gerbera keramik




Dessa formar har du kanskesett Leila använda? Jag tycker att dem är galet fina och ska nog snart införskaffa mig några själv. Deras hemsida är inte så himla rolig men där kan man hitta återförsäljare och se mer av deras sortiment, http://gerbera.cc/ . Här i Linköping finns dem bland annat att köpa hos Hemköp Ryd.

Bakning utan ugn


Man behöver inte alltid ha en ugn för att baka. För ett tag sen bakade jag och Elsa Leilas Rocky Road godis. Enkelt, gott och smidigt eftersom man inte behöver använda ugn.



Till det behövs :
600 g choklad (helst mörk, ca 70%)
2 påsar Dumlekola
2 dl mini marshmellows
3 dl salta jordnötter
1 dl pisatge nötter ( Vi använde valnötter istället)

1. Smält sedan chokladen i ett vattenbad
2. Blanda sedan ihop alla ingredienser
3. Hälls meten på en plåt (ca 3 cm tjock) och låt sedan stelna i frysen
4. Skär upp i bitar när den har stelnat och servera!

RSS 2.0